Ouderwets genieten tijdens gala in Vasse!

Na twee jaar stil te hebben gelegen kwam de galagroep na de zomer voor het eerst bij elkaar. “Maar er zat totaal geen energie in de groep. Niemand had nog iets voorbereid of een idee wat ze tijdens dit weekend op de bühne zouden brengen.” Zucht regisseur van de gala, Higri Rijsman. “Maar langzamerhand kwam de boel opgang, de trein ging lopen. En de laatste weken werd er keihard geoefend in schuren, loodsen en aan menig koffietafel. De schrijvers renden van hot naar her en de leden van de galagroep hebben elkaar gesteund en geholpen waar nodig was!”

Het eindresultaat werd de afgelopen drie dagen door bijna 1000 bezoekers aanschouwd. Drie uitverkochte avonden, bezocht door eigen inwoners, leden van buurtcarnavalsverenigingen en bezoekers van buiten de gemeente konden genieten van een hoop spektakel op het podium in het prachtig versierde Eschhoes. “Alle buuts en optredens zijn zelfbedacht door de artiesten die uit eigen parochie komen. We kregen na afloop supermooie reacties uit de zaal”. Vult Rob Tijkorte aan. Hij is samen met Higri verantwoordelijk voor de eindregie.

Higri: “We stonden zaterdagavond aan het eind van het optreden van Patrick Rolefes stil bij zijn aangekondigde afscheid. Patrick heeft vanaf 2011 maar liefst 11 keer op onze gala opgetreden, waarvan acht keer als solist. Dit deed hij met verschillende typetjes en teksten die hij samen met zijn vader Tonny schreef.” Een lange staande ovatie van het publiek liet de geliefde plaatselijke artiest niet onberoerd. Rob: “Onze dansmarietjes betraden ook voor het laatst in deze samenstelling het podium! Volgend jaar beginnen we met een compleet nieuwe, jonge groep meiden”.

Applaus voor Gerard, Bennie, Frans en Jan!
Aan het begin van de avond stond de voorzitter van de carnavalsvereniging, Arjan Blankenvoort, stil bij vier markante Spekscheeters die de afgelopen jaren ons zijn ontvallen: Gerard Kuis, Bennie Bos, Frans Wienk en Jan Nijhuis. Nadat Arjan de ‘in memoriams’ had uitgesproken volgde er een daverend applaus voor deze vier mannen, waarvan bekend is dat ze de carnavalsvereniging een warm hart toe droegen. Daarna werd de microfoon overgedragen aan Clemens Kempers, de spreekstalmeester, die de diverse optredens weer feilloos aan elkaar praatte. Hofkapel De Spekhesten zorgden voor de muzikale omlijsting en de mensen van de techniek, licht en geluid werden vakkundig aangestuurd door Marcel Pol.


Uit de hand gelopen weddenschap
Het hofkoor trapte hun eerste optreden af als de ‘Dolle Dott’n’ met een prachtig lied over ‘de Vasser keals’ op de melodie van ‘Tell it all about boys’. Daarna kwam er een spontaan optreden, als verrassing voor Prins Robin en Sik Nico, van Mieke Lenferink (van de Kroesweffer) en Ellen Kole (vriendin van de Robin en Mathilde en werkzaam bij de Sjouw) . Een uit de hand gelopen weddenschap was door oorzaak dat beide dames als een volleerd dansmarietje dansten op een ABBA-medley. Uit betrouwbare bron hebben ze het optreden professioneel aangepakt door zich te laten adviseren door een oud-dansmarietje.

Jonge mensen op het podium
De dorpspolitiek, onder de noemer ‘Roddelpraat Vasse’, was in handen van een nieuw duo: Jesse Kempers en Stef Bos. Ze bespraken van achter hun bureau, met een vette knipoog, het wel en wee van de inwoners van Vasse, Mander en Hezingen. Met dit jonge, frisse duo, die alle dorpsroddels graag verzamelen, kan de gala nog jarenlang mee vooruit! Net als de groep de’ Young Ones’. Op Teun Klaas na, stonden de andere leden van de Ýoung Ones voor het eerst op het galapodium. Dirk klaas, Louise Scholten Linde, Fides Bekhuis en Siemen Oosterik vertoonden een knap staaltje entertainment waarbij timing van teksten, samenspel met de techniek en de juiste danspasjes het geheim is voor hun daverende debuut.
De Spekgarde mijmerden samen over vroegere tijden. Tijdens het ophalen van bijzondere herinneringen kwamen oude dorpsgenoten weer even tot leven. De oud-prinsen en -sikken sloten hun optreden af door geheel in stijl van de oorspronkelijke zanger, Demis Roussos, het lied ‘Time’ te playbacken. Arjan Blankenvoort en Stijn Weersink presenteerden zich als nieuwe uitbaters van een afhaalchinees in het pand van Tante Sien. Het zorgde voor de nodige hilariteit op het podium en daarnaast werd de zaal getrakteerd op een lesje ‘chinees voor beginners’.
Als drie mannen uit Hezingen, op hoge hakken het podium betreden en los gaan over kleding, make-up en haardracht, werkt dat altijd op de lachspieren. Gijs Oude Luttikhuis, Thijs Bebseler en Rob Grootelaar persifleerden bekende influencers met als boodschap: ‘Schouders op, kop op, je mag er zijn… ‘

De uitsmijter van de avond was het optreden van Patrick Rolefes. Vanuit zijn patatkar besprak hij als Wilfried/t de zaal toe met prachtige spitsvondige woordgrappen. De humor, typetjes en bak ervaring die Rolefes op het podium afgelopen elf optredens heeft tentoongesteld zal zeker gemist worden!


Vrijwilligers en galagroep bedankt!
De galagroep van de Spekscheeters heeft het weer geflikt om een buitengewoon, onstuimig en magnifiek gala te realiseren. Een onwijs knappe prestatie! Tot slot een extra dankwoord aan alle vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat het Eschhoes weer werd omgetoverd tot een prachtige feestzaal. Zowel het opbouwen als afbreken en het tussentijds schoonmaken kost veel tijd en energie en mede daardoor kunnen de artiesten shinen en kan het publiek optimaal genieten!

DSC_9868.JPG#asset:21138


DSC_9910.JPG#asset:21151


10.2DSC_9967.JPG#asset:21164


DSC_9771.JPG#asset:21101

Bijschrift Hofkoor (v.l.n.r.):
Ylfva Bekhuis, Loes Oude Luttikhuis, Yoni Nijhuis, Frederieke Geerdink Johannink, Floor Booijink, Luka Janné, Ceciel Kamphuis


Bekijk alle Gala foto's hier!

Terug

Agenda

Twitter

  • Momenteel geen Tweets...

Mis het niet

  1. vrijdag 17-02-2023 - 21:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS