1 minuut gratis winkelen-winnaar Tom Moen ziet andere bestemming voor deze prijs

Zaterdagavond 6 maart jl. vond de online ‘Spekproat Quiz’ van Carnavalsvereniging de Spekscheeters plaats. De quiz zat vol vertier: met vragen over de carnavaleske geschiedenis, muziek, ‘The Masked Singer’ en dorpspolitiek speelde heel Vasse fanatiek mee en streden zij voor een prachtig gevulde prijzenpot. Daarnaast kon iedere deelnemer loten kopen voor een loterij. Die avond werden er namelijk maar liefst 13 prijzen verloot, met als hoofdprijs één minuut gratis winkelen bij Plus Droste Vasse. Uit de 2300 verkochte loten was Tom Moen uit Vasse de gelukkige winnaar. Na afloop van de loterij stond zijn telefoon roodgloeiend: heel Vasse speculeerde met hem mee. Dagen daarna kreeg hij nog vragen of hij van tevoren nog ging oefenen of dat hij al had nagedacht over een bepaalde strategie. Maar nee, Tom had geen strategie en ging al helemaal niet oefenen. Hij zag namelijk een totaal andere bestemming voor deze prijs.

Sinds 2017 zet initiatiefneemster Daphne Voorhuis uit Vasse zich in voor 'Sociaal Twente'. Onder het motto kleine moeite, groot plezier, weet deze organisatie ieder jaar kwetsbare mensen te verblijden met een vakantie in eigen regio. Normaliter dragen lokale ondernemers en diverse inwoners bij aan het realiseren van deze vakanties. Zo bieden zij onder andere lunch- en dinerbonnen, wellness-entrees en campingplaatsen aan, maar ook supermarktvouchers en entreekaartjes voor het zwembad of speeltuin. Ook Tom zet zich al jaren in voor dit initiatief. In zijn praktijk staat standaard een collectebus waarin cliënten een vrije gift kunnen werpen. Al deze geschenken gaan, via Sociaal Twente, naar gezinnen die daar door omstandigheden niet voldoende geld voor hebben.

Door de aanhoudende coronamaatregelen verliep 2020 ook voor Sociaal Twente even wat anders. Vakanties konden namelijk in de huidige vorm niet georganiseerd worden, maar door de sociale waarde die lokale inwoners aan dit initiatief hechten kwam al snel een alternatief. Zo stond onder andere Tom op om zijn gewonnen prijs te schenken in de vorm van 10 luxe etenswaarpakketten. Dit goede idee zette Carnavalsvereniging de Spekscheeters en Plus Droste aan het denken. Zij besloten dit plan te ondersteunen door op hun beurt 15 c.q. 10 pakketten te schenken. Samen goed voor een totaal van 35 pakketten, gevuld met heerlijke lekkernijen voor gezinnen van Sociaal Twente. Daphne geeft aan hier heel veel gezinnen gelukkig mee te kunnen maken die het, met name in deze tijd, moeilijk hebben.

DSC_1263b.jpg#asset:19126Terug

Agenda

  1. zaterdag 29-01-2022

    Jubileumfeest Dubbelkiekers 22 jaar - gehele vereniging

  2. zaterdag 29-01-2022

    Jubileumfeest Hènige Slepvèènt 22 jaar - onder voorbeh.

  3. zondag 30-01-2022

    Dansmariekefestival te Fleringen

Twitter

Mis het niet

  1. zaterdag 13-11-2021 - 20:30 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS