Aftreden van Prins Frank I en Sik Peter bij CV de Spekscheeters

Afgelopen zaterdag vond bij Café de Bolscher in Vasse het 11e van de 11e feest van de Spekscheeters plaats. Hier werd op ludieke wijze afscheid genomen van Prins Frank I en Sik Peter, Schoolprins Loet en Schoolprinses Juliët. Deze avond stond niet alleen in het teken van afscheid, maar ook werd er een nieuw lid van de Raad van 11 en een nieuwe Vorst geïnstalleerd.

Afscheid Schoolprins Loet en Schoolprinses Juliët
Na een welkomstwoord van voorzitter Walter Kemna en een muzikaal intermezzo van Hofkapel de Spekhest’n was het tijd om afscheid te nemen van Schoolprins Loet (Kamphuis) en Schoolprinses Juliët (Boswerger).  Aan Loet en Juliët werd gevraagd wat ze het leukst vonden aan het afgelopen carnavalsjaar.  Als aandenken kregen ze beide een trofee, een ingelijste foto en snoep, waarna ze weer in hun gewone kleding door Prins Frank I en Sik Peter de zaal uitgedragen werden. 

Bedankt voor vele jaren inzet
Voordat de Spekgarde op ludieke wijze kon zorgen voor de aftocht van Prins Frank I en zijn Sik Peter, nam de voorzitter eerst nog afscheid van een aantal personen. 

Vorst Grego draagt zijn bestuurlijke taken over aangezien hij het Spekscheetersland gaat verlaten. Grego heeft zitting in het bestuur sinds 2004, vanaf 2012 werd hij Vorst en hield hij de Raad van 11 in het gareel. Dit deed hij altijd met veel verantwoording en 100% inzet, waarvoor de vereniging hem zeer erkentelijk is. Helemaal uit het zicht zal Grego niet verdwijnen, aangezien hij plaats gaat nemen in de Spekgarde. Zijn plaats als Vorst wordt overgenomen door Rob Silder. Rob is inmiddels al 6 jaar lid van de Raad van 11, dus zeker geen onbekende bij CV de Spekscheeters.

Alfons Kamphuis nam na 11 jaar afscheid van de Raad van 11 en Mark Morsink komt de Raad van 11 versterken. Ook bij de Dansmariekes had er een wisseling plaatsgevonden; Isa Dijkers’ plek is inmiddels overgenomen door Isa Dijkhuis. De Spekhest’n wordt versterkt door de volgende nieuwe leden; Nico Nijhuis, Jordy Nijhuis, Britt Eerdman, Anouk Flims en Maike Bekhuis.

Aftreden Prins Frank I en Sik Peter
Na een muzikaal intermezzo van de Spekhest’n was het tijd voor het hoogtepunt van de avond.
Prins Frank I, Sik Peter en de hofdames Marja en Nicole werden door de voorzitter gevraagd om naar voren te komen. Voordat de Hoogheden uit hun functie ontheven konden worden, moesten ze eerst de sleutel van de residentie inleveren bij de residentiehouders Laurens en Ceciel. Vervolgens werd de foto van Prins Frank I opgehangen bij de fotomuur van alle oud Hoogheden van de Spekscheeters.

Om opgenomen te worden in de Spekgarde werd er eerst een reglement met hen besproken dat ze dienden te ondertekenen en toen was de weg vrij voor de Spekgarde. Nadat alle officiële handelingen voorbij waren werden Prins Frank I en Sik Peter door Vorst Rob ontdaan van hun kledij en kwamen er twee grote boerenzakdoeken tevoorschijn. Met deze boerenzakdoek op hun hoofd samen met een echte basgitaar mochten de Hoogheden nog één keer flink uit hun dak gaan op het lijflied Thunderstruck van ACDC. Ondertussen was de traditionele spekkist naar binnen geschoven. Bij de opkomst van beide heren in januari 2018 kwam niet de hoogheid maar beide zonen uit deze kist, vandaar dat ze nu toch beide in de kist plaats moesten nemen. Er werd zelfs nog een plek vrijgemaakt voor oud Vorst Grego, zodat ze met een gevulde spekkist het café uitgerold werden.

Nieuwe hoogheden
Op zaterdag 5 januari  2019 vindt er bij Café Restaurant Bolscher het Prinsenbal plaats. Daar worden de nieuwe hoogheden van Carnavalsvereniging de Spekscheeters gepresenteerd. Vanaf begin december kan er weer geraden worden wie de nieuwe hoogheid van het komende jaar zal zijn. Raad je het goed dan maak je kans op de hoofdprijs. Dit jaar is dat wederom een half varken, aangeboden door Slagerij Wim in Tubbergen. Volg de website van de vereniging of social media voor het laatste nieuws!


Terug

Agenda

Twitter

Mis het niet

  1. dinsdag 05-03-2019 - 14:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS