De Spekscheeters brengen de gemeentesleutel terug op as-woensdag met 44 zoute haringen

Tubbergen- Vasse - Met vierenveertig haringen en de grote gemeentesleutel arriveerden Prins Ronny I en Sik Clemens, hofdames, een aantal leden van het bestuur van de Spekscheeters en de sleutelbewaarders op as-woensdag bij het gemeentehuis in Tubbergen. Precies 11.11 uur gaf het prinsenduo de zware sleutel terug aan burgemeester Haverkamp en haar wethouders. Bijna een maand lang regeerden de hoogheden van de jubilerende carnavalsvereniging uit Vasse over de hele gemeente. 

Onder het genot van de zoute haringen werd door de aanwezigen enthousiast teruggeblikt op de afgelopen carnavalsperiode waarbij de vereniging naast het zijn van sleuteldorp ook haar 44-jarige jubileum vierde. 

Burgemeester Wilmien Haverkamp was vooral blij met de grote maatschappelijke betrokkenheid die tijdens dit carnaval aanwezig was. De ‘opdracht’ voor het maatschappelijke akkoord was door menig carnavalsvereniging serieus en goed opgepakt. Ook de actie ‘Samenloop voor Hoop’ kreeg mede dankzij de carnaval veel aandacht wat voor de nodige verbinding zorgt.

Complimenten
Het gemeentebestuur was onder de indruk hoe de Spekscheeters de gemeentelijke prinsenfoto en het gemeentegala tot in de puntjes had georganiseerd. Burgemeester Haverkamp: “Wat ik vooral knap vond bij de gemeentegala is dat er voor elk dorp een ludieke inleiding was gemaakt!” Ronny complimenteerde mevrouw Haverkamp met haar voordracht tijdens de sleuteloverhandiging, waarin ze scherpe en doeltreffende teksten uitte. 

Wethouder Roy de Witte denkt te weten waar het succes van de afgelopen periode binnen Vasse mogelijk aan ligt. Hij zei tegen de aanwezigen: “Jullie hebben de kracht van kleinschaligheid teruggebracht”. Daarmee wilde hij niet beweren dat er iets mis is met grootschaligheid maar op die wijze kun je soms je eigen inwoners verliezen. En daar was Ronny het zeker mee eens. Hij bedankte nogmaals het verenigingsbestuur en de vele vrijwilligers die zich hebben ingespannen om ook dit carnavalsjaar tot een succes te maken. 

Sleutel was eventjes weg
Dat sleutelbewaarders van de gemeentesleutel onmisbaar zijn bleek wel uit de ervaring van ‘Lazarus’ en ‘Bacchus’ alias Paul Bossink en Coen Lenferink. De sleutel was een half uurtje verdwenen maar werd al snel achter het schap in de residentie Bolscher aangetroffen. Verder hebben er geen calamiteiten voorgedaan en kon de sleutel ongeschonden en met de inscriptie van de sleutelhoogheden teruggegeven worden. De burgermeester kreeg er zelfs een speciale houten ‘sleutelhouder’ cadeau bij. Deze was speciaal gemaakt om de sleutel stevig neer te zetten zodat Ronny en Clemens over de sleutel konden ‘bokspringen’. Dit was namelijk één van de opdrachten tijdens de ‘speklappenveurpreufoamd’.  

Traditiegetrouw was de ‘bok’ de avond ervoor verbrand, wat het einde van alle protocollen binnen de carnaval betekend. Daarom sloot Ronny af met de woorden: “We gaan nu zonder sleutel niet meer naar Spekscheetersdoarp maar naar Vasse toe!” 

Terug

Agenda

Twitter

Mis het niet

  1. dinsdag 05-03-2019 - 14:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS