De Spekscheetersschool viert Carnaval!

Vrijdag 17 februari jongstleden stond de gehele Mariaschool, ofwel de Spekscheetersschool, in Vasse in het teken van het carnavalsgedruis! Onder aanvoering van schoolprins Tim en schoolprinses Iris werd een grandioos feest gevierd.

‘s Morgens werden alle kinderen uit hun klassen gehaald door de prins en prinses, die alle kinderen en hun leerkrachten middels een lange polonaise verzamelden in de gymzaal naast de school.

Hier werden door alle kinderen mooie playback- en dansacts ten tonele gebracht. Dat hier veel tijd in is gestoken, was duidelijk te zien aan de professionaliteit van alle acts. Enkele meisjes uit groep 8 verzorgden een wel heel speciaal optreden; aangezien zij fungeren als officiële dansmariekes van de Spekscheeters konden zijn hun beide dansen aan de hele school laten zien. Alle optredens werden ook enthousiast bekeken door Prins Gerald en Sik Marc, die met een groot deel van hun Raad van Elf nagenoeg de gehele dag aanwezig waren. Hun aanwezigheid werd erg gewaardeerd door de kinderen én door de leerkrachten.

Na een korte pauze werd dit jaar voor het eerst het grote ‘kiesspel’ gespeeld; middels vaak hilarische spelletjes moesten de kinderen een keuze maken tussen de prins en zijn sik, of tussen twee leerkrachten. Uiteindelijk bleef één groepje als winnaar over en zij werden beloond met een leuke attentie.

Na een gezamenlijke lunch van kinderen, leerkrachten en leden van de carnavalsvereniging, werd het feestprogramma ‘s middags voortgezet onder een fantastische muzikale begeleiding van Tiedt Zat.

Ook de kinderen van de bovenbouw lieten hun vooraf ingestudeerde acts zien, waarna groep 8 met de grote schoolmedaille werd beloond. Zij mogen hun dans laten zien aan de bevolking van Vasse, tijdens het carnavalsfeest op Rosenmontag in de feesttent.

0 reacties


Plaats je reactie

Je e-mail adres wordt niet getoond bij het bericht.
Terug

Agenda

Twitter

Mis het niet

  1. dinsdag 13-02-2018 - 14:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS