Eerste kennismakingavond artiesten gemeentegala is een feit!

Vasse- “De bedoeling is dat het een mooie en gezellige avond wordt” oppert Marc Rijsman, namens de gemeentegalacommissie, tijdens de eerste druilerige donderdagavond van het nieuwe jaar. Op verzoek van de galacommissie van de carnavalsvereniging de Spekscheeters hebben de mannen en vrouwen, die namens hun carnavalsvereniging een act zullen presenteren tijdens de gemeentegala, zich verzameld bij café Amsen in Vasse. Het is de eerste keer dat een dergelijke bijeenkomst wordt georganiseerd door een gemeentegalacommissie.  

Sfeer en kwaliteit
Aan het begin van de avond kijken de aanwezigen elkaar nog een beetje onwennig aan, maar dat verandert snel als Marc Rijsman, ervaren gala-artiest en medeorganisator van de gemeentegala 2019, iedereen van harte welkom heet en de bedoeling van de avond uitlegt: “Als oud-deelnemer aan gemeentegala’s weet ik dat zo’n  optreden voor de gehele gemeenschap van Tubbergen best spannend is.  Als je dan ook nog achter de schermen niemand kent  dan voelt zo’n avond best ongemakkelijk, want je moet, vooral als je een solo-artiest bent, je plekje binnen de groep zoeken. Dan kan zo’n avond nog best lang duren en doet misschien geen goed aan je optreden. Deze bijeenkomst is daarom bedoelt om elkaar vooraf beter te leren kennen. Hopelijk komt dat ten goede aan de sfeer en de kwaliteit op het podium!“ Tijdens het voorstellen van alle deelnemers werd tevens een klein tipje van de sluier opgelicht over de act die ze zullen uitvoeren. 

Uiteindelijk werd door Frank Koopman, regisseur van de gemeentegala, nog een aantal praktische zaken besproken. Wie is waarvoor het aanspreekpunt, welke volgorde wordt aangehouden, hoeveel headsets, praattonnen en opbouwtijd heeft de artiest nodig? Hoe lang mag een act duren? Hoe ziet de indeling van de zaal, het Eschhoes, eruit?  

Lange avond lachen
Al snel werden de koffiekopjes gewisseld voor glazen en kon het echte kennismaken tussen de artiesten onderling en de galacommissie beginnen. Marc: “We zijn dit jaar niet alleen sleuteldorp maar vieren ook nog het 44-jarige jubileum van de carnavalsvereniging de Spekscheeters. We willen natuurlijk een strakke avond vol met plezier en lol neerzetten, maar dat vereist een goede voorbereiding en organisatie. Als alles volgens planning verloopt dan is het lachen van 19.30 uur tot 00.30 uur.”  

Of de kennismakingsavond zijn doel heeft behaald, zal blijken na de gemeentegala. De bijeenkomst was in elk geval gezellig. Uit betrouwbare bron is vernomen dat de laatste personen om 2.00 uur café Amsen hebben verlaten…
Terug

Agenda

Twitter

Mis het niet

  1. dinsdag 05-03-2019 - 14:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS