Gala Spekscheeters, met veel jong talent, weer een grandioos succes!

Vasse- Zichtbaar geëmotioneerd maar ook vol passie hield boer Leo Oude Luttikhuis tijdens de gala-avonden van de carnavalsvereniging de Spekscheeters zijn betoog over het verdwijnen van de boeren uit het natuurgebied en de gevolgen voor de leefbaarheid op het platteland. Tijdens zijn verhaal was iedereen in de zaal muisstil. Vanuit zijn hart schreef Leo een ontroerend lied dat drie dagen lang uit volle borst werd meegezongen door alle aanwezigen.

In de prachtige aangeklede gymzaal van het Eschhoes in Vasse werden naast dit optreden van de boer uit Hezingen de bezoekers getrakteerd op een uiterst vermakelijke avond met veel afwisseling in buuts, muziek en dans. Regisseurs Higri Rijsman en Rob Tijkorte keken terug op zeer geslaagde gala-avonden. “We hadden dit jaar een nieuwe opzet van de dorpspolitiek. Deze werd de afgelopen dertien jaar altijd verzorgd door Frank Voshaar en Coen Lenferink. De laatste dorpsroddels, nieuws en weetjes, werden nu gedeeld door een jonge, enthousiaste groep die het wel en wee van het dorp op het podium in de residentie Bolscher bespraken. Gezien de reacties uit de zaal was dit een prima opvolging van ‘Voshaar en Lenferink’! De voorbereidingen voor deze gala’s zijn eind augustus al gestart met een brainstormsessie. Dan ben je trots dat het weer drie mooie avonden zijn geworden!” aldus Tijkorte.

Vertrouwde gezichten en nieuw talent

Naast veel nieuw talent op het podium waren er ook optredens van ‘oude bekenden’. Monique Veldscholten en Rob Veldhuis vonden elkaar als twee verstokte vrijgezellen op het podium tijdens een heuse Twentse online-dating-site. Thijs Bebsler en Rob Grootelaar deelden op een humoristische wijze hun eigen lief en leed als jonge vaders over hun huidige levensfase. Door Arjan Blankenvoort werd volop gedemonstreerd en geageerd tegen alles waar je als drager van een geel hesje tegen kunt zijn. Met zijn alter ego “Barry Kade” beklom hij de bühne als Haagse beroepsdemonstrant. Met een steekwagentje werd Patrick Rolefes het podium opgereden, omdat hij zo stijf was als een echte vogelverschrikker. Rolefes, met op zijn mouw een rustende kraai genaamd Hans, is al jaren een vast gezicht binnen de gala met altijd geweldige woordgrappen en verrassende wendingen in zijn buut.

Zowel de Young Ones als de dansmariekes lieten zich weer van hun beste kant zien. Naast de polka werd ook de showdans uitgevoerd waarmee ze tijdens het Dansmariekeconcours in Fleringen de derde plaats mee behaalden.

Miljoenenjacht

De oud-prinsen van de vereniging, de Spekgarde, hebben heel veel werk gestoken in een hele bijzondere film. Deze sloot aan op een galafilm die 20 jaar geleden door hen werd gemaakt over een bankoverval. De buit van destijds werd nu gevonden, twee spekgardeleden werden bevrijd en dit hele verhaal leverde, naast gezellige uitstapjes in onder andere Amsterdam en het gevang in Veenhuizen, een hilarische film onder de naam ‘miljoenenjacht’ op. Op het podium werd een rechtszaak opgevoerd met een bijzondere ontknoping. Hoe dan ook, oud-prins Gerard Kuis (82 jaar) zit er momenteel warmpjes bij in Thailand.

Met een mooie Rockmedley sloten de dames van het hofkoor de avond swingend af. De muzikale omlijsting werd de gehele gala verzorgd door de hofkapel ‘De Spekhesten’. Uiteraard wist spreekstalmeester Clemens Kempers de avonden weer op een ordelijke manier te laten verlopen. Prins Richard III, Sik Stephan, Schoolprins Kiano en schoolprinses Wieke keken terug op een prachtig gala-weekend!IMG_9134.jpg#asset:16652

DSC_3420a.jpg#asset:16741


DSC_3316.jpeg#asset:16739


IMG_8985.jpg#asset:16648

DSC_2805.jpg#asset:16649

IMG_9229.jpg#asset:16650

IMG_9276.jpeg#asset:16740


IMG_9446.jpg#asset:16651


DSC_3550a.jpg#asset:16742

Terug
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS