Geweldige interactie met publiek tijdens gala in Vasse

Vasse- Prins Gerald I kreeg aan het eind van de gala-avond toch nog even de kans om met zijn eigen hofkapel ‘De Spekhesten’ één nummertje op de grote trom mee te slaan. Deze mogelijkheid werd hem geboden door Marc Rijsman, omdat hij zich na zijn hilarische slot-buut als bouwvakker ‘Bennie van Gisteren’ weer moest omkleden als zijn Secretaris om de gala in stijl af te sluiten. Het prinsenpaar heeft, net als Schoolprins Tim en Schoolprinses Iris en het publiek van drie uitverkochte zalen in het Eschhoes in Vasse, genoten van optredens van een zeer hoog en vermakelijk niveau. 

Heel Vasse zingt
Het is inmiddels een vertrouwd beeld dat spreekstalmeester Clemens Kempers de gala-avond in Vasse opent en aan elkaar praat. Maar deze keer verbaasde hij de zaal, nadat  hij iedereen keurig welkom had geheten,  om bij het eerste optreden van het Hofkoor zelf te beginnen met zingen!  Op de tune van de Muppetshow werd er vanuit de regie,  techniek, horeca en de prinsenbak uit volle borst meegezongen met het Hofkoor!  Daarna lieten de nieuwe dansmariekes, Laurie, Suze, Emma, Floor, Fiep en Isa vol enthousiasme op het podium zien wat ze in hun mars hadden!  “Deze jonge meiden hebben het echt heel goed gedaan!” aldus een trotse regisseur Frank Koopman.  

Dorpspolitiek vanuit een Ferrari
De dorpspolitiek, door Coen Lenferink , Frank Voshaar en Marlon Beld, werd op een dynamische wijze vanuit een heuse  ‘@Vass-Ferrari’  besproken. Op een groot scherm was te zien hoe ze door de omgeving toerden en op cruciale momenten stilstonden om  op ludieke wijze het wel  en wee van de inwoners  van het Spekscheetersdoarp te bespreken.  De oud-prinsen, de Spekgarde,  bewezen maar weer eens dat ze niet alleen heel goed kunnen playbacken maar dat met hun ritmegevoel ook niets mis is.  Als Mexicanen en Fransozen swingden ze op het podium.   Het speciale effect hierbij was zo heftig dat hun eigen benen af en toe een loopje met ze namen. 

Swing-lights en airport Hezzing
Dat de meiden die vorig jaar nog als dansmariekes optraden de smaak te pakken hebben gekregen om op de bühne te staan bleek wel uit hun ‘swing-lights’-act.  Hun sierlijke dans en het effect van violetlicht op de fel gekleurde attributen die ze gebruikten zag er geweldig uit in de pikdonkere gala-zaal. Rob Grootelaar en Leo Oude Luttikhuis gebruiken de brandtoren in Hezingen tijdens hun optreden als een verkeerstoren voor  ‘Hezzing Twente National Airport’.  Mocht vliegveld Twente ooit weer opengaan… deze verkeersleiders zullen, ondanks hun lachwekkende avonturen en inzet  hopelijk niet komen te werken! 

Zelfgeschreven buuts en perfecte timing
Net als Marc Rijsman schreef ook Patrick Rolefes zijn buut zelf en trad hij solistisch op. Frank Koopman: “Natuurlijk ben ik trots op iedereen die aan deze gala-avond zijn of haar steentje bij heeft gedragen maar mijn petje gaat speciaal af voor deze twee mannen!” Patrick  zette dit jaar,  als soldaat Mikpunt, een geweldige buut met veel  woordgrappen en perfecte timing neer.  De debutant van vorig jaar, de Young ones  in de personen van Arjan Blankenvoort, Patrick Oude Luttikhuis, Jesse Kempers, Barry Wesselink en Gijs Oude Luttikhuis, lieten diverse personages over het toneel wervelen op een geluidsband. Terwijl ze zich steeds vliegensvlug omkleedde namen ze het publiek mee op wereldreis door diverse landen.  Hierbij werd tussendoor ook nog een ode gebracht aan hun eigen moeders!  

Holland vs Duitsland
Het hofkoor hield met behulp van de hele zaal, die verdeeld  was in team ‘Holland’ en team  ‘Duitsland’ een ware ‘song-battle’.  Koopman glunderend: “Elke avond  was het publiek razend enthousiast en deed geweldig mee.  Vrijdagavond  werd er zelfs door de aanwezigen geroepen om  een ‘zu-gabe’ waarop Marcel Pol, die het  geluid en techniek beheert,  opnieuw de band startte. De  hele zaal  ging uit hun dak ! De interactie tussen de artiesten en het publiek was werkelijk fantastisch!”

Zondag werd de gymzaal van het Eschoes met vereende krachten door vele vrijwilligers weer ontruimd van alle ballonnen, podium, confetti , techniek  en carnavaleske aankleding.   Het bewijs dat de carnaval  is in Vasse goed is losgebarsten! Dit zal tijdens het  officiële carnavalsweekend en uiteraard ook op Rosenmontag op dezelfde bruisende wijze worden voortgezet op het feestterrein aan de Denekamperweg! Iedereen is van harte welkom. 


Bekijk de foto's van de Gala 2017 hier.

0 reacties


Plaats je reactie

Je e-mail adres wordt niet getoond bij het bericht.
Terug

Agenda

Twitter

Mis het niet

  1. dinsdag 13-02-2018 - 14:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS