Jeugdige carnavalsvierders gingen tijdens de Kinderoptocht Vasse met een lach door weer en wind

Maandagochtend 4 maart, 10:49 uur: de kinderoptocht van Vasse! En ondanks het weer, valt de kinderoptocht letterlijk en figuurlijk niet in het water. Er trok weer een bonte stoet met één- en tweelingen, karretjes en kleine loopgroepen door het dorp, met voorop St. Cecilia.

Ondanks het slechte weer zag ik alleen maar lachende en blije gezichtjes, aldus voorzitter Walter Kemna van de Spekscheeters. Schoolprins Niek en Schoolprinses Eefke voegen daaraan toe dat zij vonden dat iedereen er erg leuk uit zag en dat iedereen zijn uiterste best had gedaan. Het duo heeft dit jaar geregeerd over de Mariaschool, dat tijdens carnaval de Spekscheetersschool heet. Ze gaan voorop met hun spreuk: ‘Met dizze prins en prinses oet het Hezzinger laand geet het met carnaval kats in de kaant!’ 

Natuurlijk was het spannendste moment voor de deelnemers de prijsuitreiking. De jury vond dat iedereen een kleinigheidje verdiend had en daarom ontving iedereen tijdens de optocht een snoepzakje. Zoals altijd sprongen er een aantal uit en zij ontvingen een prijs.

Een- en tweelingen

 1. Ik sla nergens op
 2. Eefke je hebt ons in de steek gelaten
 3. Vandaag leg ik de lat niet te hoog
 4. Snertweer
 5. Code geel, code oranje, code rood

Karretjes en groepen

 1. Wij laten Niek niet in de steek
 2. Pizzeria, wij gaan voor de punten
 3. Dit gaat fout, ze verkleden ons als wout
 4. De kegels, wij zijn niet te missen
 5. 4 x 11 = Elvis

En natuurlijk ging na de prijsuitreiking het feestje nog even door, met onder andere de winnende dans van het schoolcarnaval, van groep 6-7 en de polka van de Dansmariekes!

Terug

Agenda

Twitter

Mis het niet

 1. dinsdag 05-03-2019 - 14:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS