Optocht CV “De Spekscheeters” Vasse

Ondanks de sombere weersvoorspellingen kon zaterdagmiddag de 46e optocht van CV De Spekscheeters in een enigszins afgeslankte vorm doorgang vinden. In overleg met betrokkenen werd besloten dat het onverantwoord was dat de grote wagens aan de optocht zouden deelnemen. De veiligheid van deelnemers en publiek stond immers voorop. Een fikse tegenvaller voor vooral CV Mander en CV DKW die nog geen etmaal daarvoor met hun prachtige wagens als de nummers 1 en 2 waren geëindigd in de verlichte optocht Tubbergen.

Desondanks was er veel te genieten in de straten van Vasse. De optocht kenmerkte zich door een uitzonderlijk hoog niveau. Prins Richard IIII, secretaris Stephan en zijn gevolg, maar vooral de hele gemeenschap van Vasse en omgeving mag daarom trots zijn op hetgeen zaterdag door de prachtig versierde straten van Vasse kronkelde. Het was één groot bont spektakel met de meest uiteenlopende creaties. Naast de algemene onderwerpen werden ook vele actuele onderwerpen uitgebeeld. Zo voelde de wijk Tuindorp zich de koning te rijk met een Prins carnaval in hun midden en de onlangs gestopte bakker werd in op een komische manier in beeld gebracht met “De leste stoet in dizze stoet”. De wijk “De Beekzijde” was na jaren van afwezigheid weer van de partij en hopelijk is dit een stimulans om volgend jaar enthousiast verder te gaan. Bij de kleine(re) wagens/grote loopgroepen was het de wijk Amsinkhoek die met het thema “Vrolijke vogels uit de Amsinkhook” de 1e prijs behaalde met als goede 2e wijk De Venfluiters uit Manderveen met het thema “Venfluiters op jacht”. Bij de kleine loopgroepen behaalde de wijk “Hezingen-Hanstiehook” de 1e prijs met als titel “Carnavalstijd is goed voor de leefbaarheid”. Niet alleen de kleine wagens en loopgroepen schitterden, maar natuurlijk ook de één en tweelingen, vaak de smeerolie van de optocht.


Na afloop van de optocht werd in de bomvolle feesttent de uitslag bekend gemaakt door Prins Richard III, Secretaris Stephan, Schoolprins Kiano en Schoolprinses Wieke. Hier voorafgaand werd voor de 31e keer de Oetscheeter uitgereikt. Deze speciale onderscheiding wordt elk jaar tijdens de carnavalsperiode uitgereikt aan een persoon, groep c.q. organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap van Vasse. Dit jaar werd de onderscheiding uitgereikt aan Marcel Brager. Hij staat bekend als een drijvende kracht in verschillende organisaties. Zo was hij commissielid in de organisatie van de “Samenloop voor hoop”. Hij is 22 jaar voorzitter van CV Mander en was hij 13 jaar bestuurslid van klootschietersvereniging Mander, waarvan liefst 10 jaar voorzitter.


Uitslagen optocht:

Wagens/grote loopgroepen (meer dan 20 personen)

1.Vrolijke vogels uit de Amsinkhook (Amsinkhook)
2.Venfluiters op jacht (Venfluiters)
3.Op reis vanuit het Hezinger paradijs (Hezingen-Hooidijk)
4.Ik voel het aan mijn spriet, het is weer carnavalstied (Steenbrei)
5.Wij voogt WiFi too (Familie Prins en Sik)

Loopgroepen 3 t/m 20 personen

1.Carnavalstijd is goed voor de leefbaarheid (Hezingen-Hanstiehook)
2.’n RIJ tuig (Kloosterhof)
3.Wij vieren een fanTAStisch carnaval (Familie Diepenmaat)
4.Snollebollekes (Iemschehook)
5.Dizze jongedames hebt onwies völ skik (Vriendinnen van de Sik)

Eén/tweelingen
1.Wij hebt bloasproblemen
2.De leste stoet in dizze stoet
3.Wij steken er met kop en schouders bovenuit
4.Zakkenroller
5.Optochtschaamte


IMG_0035.jpeg#asset:17178


DSC_4840a.jpg#asset:17175:albumFoto


DSC_4837a.jpg#asset:17176:albumFoto

Terug
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS