Optocht Vasse, zaterdag 2 maart

Rond één uur ’s middags breekt een bescheiden waterig zonnetje door en om half twee kunnen we genieten van een stralend blauwe lucht. Prima weer voor een optocht. Het zullen geen 40.000 bezoekers zijn geweest zoals in Albergen, maar de kwaliteit van de optocht in Vasse was absoluut niet minder, en dan te bedenken, dat er meer inwoners meedoen aan de optocht dan er toeschouwers langs de route in het Spekscheetersdorp staan. Dat carnaval leeft in Vasse, blijkt wel uit het feit, dat een praalwagen uit Vasse een week eerder de hoofdprijs in Albergen in de wacht sleepte en afgelopen vrijdagavond de eerste prijs in de verlichte optocht in Tubbergen mee naar huis kon nemen. Heel veel mensen dachten dat de DKW ook wel even de hoofdprijs weg zou slepen in Vasse, maar het was een daverende verassing, dat met een minimaal verschil van één punt CV Mander met de eer ging strijken! Maar wie oog voor detail heeft weet ook dat een optocht zonder al die een- of tweelingen die op ludieke wijze hun boodschap uitdragen en de schakel vormen tussen de praalwagens en de grote loopgroepen, geen echte optocht is. Wat te denken van iemand die wel heel letterlijk zijn voorliefde voor cactussen uitbeeldde: “Ik heb de kak tussen”. De optocht werd uiteindelijk afgesloten met de winnaar van de hoofdprijs: Jesse Kempers die zich afvroeg wat nu eigenlijk “Hoepelstied” is, een verwijzing naar zijn vader, Secretaris Clemens Kempers.

Bijdrage ondernemersvereniging
Evenals vorig jaar stelde de ondernemersvereniging van Vasse, Manderveen e.o. weer extra prijzengeld ter beschikking. Het feit dat alleen verenigingen uit de eigen twee dorpen en buurtschappen deel mogen nemen aan de optocht -en dat de bijdrage dus ook ten goede komt aan deze lokale verenigingen- gaf hierbij de doorslag.

De uitslagen:

Categorie grote wagens:
1) Mander Vliegensvlug duur ‘t verkeer
2) DKW Brandweer

Categorie grote loopgroepen:
1) Hezingen Hooidijk Los(t) in Japan
2) Tuindorp Disney
3) Amsinkhook Dubbel feest

Categorie kleine loopgroepen: 
1) Hanstehook Carnaval in slakkengang
2) Iemschehook Hoge ogen gooien
3) Familie Veldhuis Heel Vasse bakt

Eén- en tweelingen:
1) Zoon van de secretaris: Wat is Hoepeltied?
2) Wij spelen onder één hoedje
3) Miene motoriek 

‘N OETSCHEETER
In Vasse wordt jaarlijks een onderscheiding uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap; zich in de kijker heeft gespeeld, of Vasse op de kaart heeft gezet. Na de bekendmaking van de prijzen van de optocht in Vasse, werd deze zogenaamde “Oetscheeter’ uitgereikt door voorzitter Walter Kemna. Dit jaar viel de eer te beurt aan Clemens Kempers, die tijdens deze carnavalsperiode als rechterhand van Prins Ronny de Spekscheeters door het carnaval loodst. Naast zijn activiteiten binnen de carnavalswereld (hij is al sinds jaar en dag presentator van de gala-avonden in Vasse) is hij al 28 jaar voorzitter van muziekvereniging Sint Cecilia uit Vasse en vanuit die functie initiatiefnemer van diverse projecten. Daarnaast vindt hij ook nog eens tijd om zich als medeorganisator van de Samengestelde Wedstrijden in te zetten voor paardensportvereniging De Bosruiters, waar hij meer dan 20 jaar deel uitmaakte van het bestuur. Een sociale persoonlijkheid, die alles tot in de puntjes regelt: een perfectionist pur sang. Een man waar Vasse met recht trots op mag zijn.

Terug

Agenda

Twitter

Mis het niet

  1. dinsdag 05-03-2019 - 14:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS