Optocht Vasse, zaterdag 25 februari

Een optocht is een merkwaardig fenomeen en misschien wel het bewijs van de betrekkelijkheid van dingen. Werk van maanden, bewerkt door zoveel handen, levert een oogstrelende show op voor honderden en misschien wel duizenden belangstellenden en dat voor slechts een paar uur. Een stoet die gewoon van nergens naar niets vertrekt. Alleen het samen onderweg zijn telt. Een bonte stoet van grote praalwagens, loopgroepen en niet te vergeten, de onmisbare solisten, die als het ware de gaten in de optocht opvullen en vaak een duidelijke boodschap uitdragen. Het publiek vormt daarbij ook een veel wezenlijker bestanddeel dan men zich vaak realiseert. Het zijn niet zomaar toeschouwers. Nee, het is een haag van enthousiaste en verklede dorpsgenoten, die langs de kant van de weg staan en die na afloop gezellig met elkaar feestvieren in afwachting van de prijsuitreiking.  En in Vasse is dat niet anders, hoewel we er als Vasse trots op zijn, dat er alleen maar deelnemers meedoen uit Vasse, Manderveen en buurtschappen zelf. Waar een klein dorp groot in kan zijn! Het heeft alleen één nadeel: er doen meer dorpsgenoten mee aan de optocht zelf, dan er toeschouwers langs de route staan. Om met de woorden van Johan Cruijff te spreken: “Elk nadeel heb z’n voordeel”.

De onmisbare artiesten: “Ik kom hier ok eff’n de clown oethang’n”

De kwaliteit in Vasse was dit jaar weer van een zeer hoog niveau. Het is een goed teken, dat de diverse wagenbouwers en loopgroepen er ook dit jaar veel aan gelegen was om de kwaliteit van voorgaande jaren te overtreffen. Dat zit dus wel goed voor de toekomst en de leefbaarheid binnen de dorpsgemeenschap Vasse. Ondanks de lichte regen en de kou heeft iedereen kunnen genieten van een prachtige optocht, waaraan ook twee exclusieve praalwagens deelnamen. Vrijdagavond won CV DKW uit Vasse namelijk de verlichte optocht in Tubbergen met een prachtige tweede plaats voor CV Mander. Het feest na afloop in de feesttent moet dan ook een super ontlading zijn geweest. Met name de één- en tweelingen waren ook dit jaar weer heel actueel, met een knipoog naar de afvalwaterinjecties van de NAM en zelfs president Trump was prominent aanwezig in de optocht. Een klein minpuntje in de optocht: een iets oudere man die “hem niet meer hoog kon krijgen”.

Bijdrage ondernemersvereniging

Om een verhoging van het prijzengeld mogelijk te maken, hebben de ondernemersvereniging van Vasse, Manderveen e.o. samen met de Spekscheeters in de buidel getast, waardoor het totale prijzengeld in alle categorieën kon worden verdubbeld. Juist het feit dat alleen verenigingen uit de eigen 2 dorpen en buurtschappen deel mochten nemen – en dat de bijdrage dus ook deze lokale verenigingen ten goede komt – gaf hierin de doorslag.


De uitslagen:

Categorie grote wagens: 

1) CV DKW (Denekamperweg) “Met 22 jaar DKW”

2) CV Mander “Lach is noa’t vöggelke”

3) Hezingen Hooidijk “Ruim baan voor Alladins Caravaan”


Categorie grote loopgroepen:

1) Amsinkhook “De Massai”

2) Tuindorp “Heel Tuindorp bakt”

3) Hansteehook “Het carnaval in het kasteel”


Categorie kleine loopgroepen:

1) Booyinkstraat “Trump”

2) Muziekvereniging St. Caecilea “Music Clowns”

3) Iemschehook “Nich kwaak’n”


Categorie één- en tweelingen:

1) Krijg hem niet meer hoog

2) Grondwater van de NAM

3) Barbie en Ken

0 reacties


Plaats je reactie

Je e-mail adres wordt niet getoond bij het bericht.
Terug

Agenda

Twitter

Mis het niet

  1. dinsdag 13-02-2018 - 14:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS