Prins Richard III en Sik Stephan zijn de nieuwe hoogheden van de Spekscheeters

Vasse- “Ne goei’n Spekscheeter voogt wat too!” is de lijfspreuk van Prins Richard III en zijn Secretaris Stephan. Zaterdagavond werden zij onthuld als de nieuwe hoogheden van de carnavalsvereniging de Spekscheeters! Een duo dat op carnavalsgebied zeer ervaren is en met vol enthousiasme en goede zin de doldwaze tijd in de allerhoogste rang van de vereniging zullen voorgaan!

Het is altijd weer een verrassing wie uit de speciale Spekkist van de carnavalsvereniging de Spekscheeters stapt tijdens de prinsbekendmaking in Vasse. De onthulling vond plaats in een afgeladen residentie, want zelfs de hoogheden van de Smoezen uit Vroomshoop en hun gevolg waren met een volle touringcarbus aanwezig in Café Bolscher. Er hangt altijd een apart, gespannen of opgewonden sfeer voor de bekendmaking van het prinselijke paar. Wie zijn er allemaal aanwezig en gedraagt zich nerveus of anders?

Een lege kist!
Klokslag negen uur was het dan zover, de spekkist werd door de raad van elf, voorafgaand door de hofkapel De Spekhest'n, de residentie binnen gedragen. Maar de kist bleek alleen een envelop met daarin een USB-stick te bevatten, die door de voorzitter van de carnavalsvereniging, Walter Kemna, werd afgespeeld. De zaal keek aandachtig naar een filmpje waarin diverse prominenten, waaronder President Trump, Mathijs van Nieuwskerk, Maxima en oud-prins Ronny aan het woord waren. Ronny heeft als sleutel- en jubileum prins afgelopen jaar een fantastisch carnaval achter de rug. Aan de nieuwe hoogheden de uitdaging om deze ‘flow’ voort te zetten.

En op dat moment stapten twee leden van de raad van elf, Richard Wesselink en Stephan Veldhuis, het podium op als de nieuwe prins en sik! Twee echte feestvierders die tot in de laatste vezel van hun lijf bekend zijn met carnaval! Zoals de nieuwe hoogheid, die in het dagelijks leven voeger is, zelf zegt: “Ik ben geknipt voor deze functie!”. En met een sik die verstand van alle technische snufjes op gebied van communicatie lukt het vast om met dit duo er een mooi carnavalsjaar van te maken.

Een zeer ervaren carnaval duo
Prins Richard (51 jaar) is getrouwd met Regina en samen hebben ze twee dochters Kim, Britt en zoon Lars. Ze wonen nog net in de wijk Tuindorp, aan de Voortsweg. Hoewel zijn werk, als voeger bij bouwbedrijf Hulshof, ook zijn hobby is, mag hij graag vertoeven in Oostenrijk. Hoogstpersoonlijk controleert hij jaarlijks of de koeien voor de winter van de berg in de stal zijn gezet tijdens de zogenaamde ‘almabtrieb’. Al 25 jaar maakt hij deel uit van de raad van elf! Hier had hij de taak als ‘potbewaarder’. Deze functie werd officieel overgedragen aan Gerald Hofste, die ludiek een mini-wc-pot om zijn nek gehangen kreeg. Richards broer Gerard regeerde in 2012 al over Spekscheetersdoarp en in 2016 was zijn zoon Lars gekozen als Nar (tegenwoordig Schoolprins) van de Spekscheetersschool. Dus het werd hoog tijd dat Richard ook eens met de scepter, of in dit geval de spekgaffel, gaat zwaaien!

Sik Stephan (41 jaar) woont samen met Renate en haar twee dochters Emma en Sophie aan De Schoolkolk in Vasse. Nog wel, want binnen zeer korte tijd ontvangen ze de huissleutel van hun nieuwe woning, 100 meter verderop, aan de Booijinkstraat. Al 16 jaar viert Stephan carnaval binnen de raad van 11. Naast zijn werk als service-engineer bij Loohuiscommunicatie in Fleringen is hij leider van het derde elftal van SV Vasse. Dat elftal wordt in de volksmond ook de ‘hakselploeg’ genoemd. Stephan maakt ook deel uit van een heel klein gezelschap dat elk jaar het prinsenduo uit zoekt en voorbereidt op de taak die hen tijdens carnaval staat te wachten.

93 keer goed geraden
Dat Richard Wesselink de nieuwe hoogheid zou worden van de Spekscheeters werd 93 keer goed geraden bleek na inventarisatie van de prijsvraag: “Wie raadt de Prins 2020”. De hoofdprijs, een half varken van Slagerij Wim, is na een eerlijke loting gegaan naar René Pedemors uit Manderveen.

De nieuwe hoogheden uit Vasse werden dezelfde avond persoonlijk gefeliciteerd door de sleutelprins van de gemeente Tubbergen, JP de eerste en zijn adjudant Martijn van de carnavalsvereniging de Pinn’n, die samen met hun gevolg langskwamen.

Bekijk de foto's van het Prinsenbal!

Wil je van het laatste nieuws op de hoogte blijven? Download dan de Spekscheeters App (beschikbaar voor zowel Android als iOS).

FT-Prins-Richard-III-en-Sik-Stephan-2020.jpg#asset:15472
FT-Hoogheden-en-hun-partners-2020.jpg#asset:15473


DSC_4745.jpg#asset:15475


DSC_4754.jpg#asset:15476Terug

Agenda

  1. zaterdag 29-01-2022

    Jubileumfeest Dubbelkiekers 22 jaar - gehele vereniging

  2. zaterdag 29-01-2022

    Jubileumfeest Hènige Slepvèènt 22 jaar - onder voorbeh.

  3. zondag 30-01-2022

    Dansmariekefestival te Fleringen

Twitter

Mis het niet

  1. zaterdag 13-11-2021 - 20:30 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS