Prins Robin I hoogheid van CV de Spekscheeters

Zaterdagavond 7 januari was het dan eindelijk zover. Prins Robin I (Klaas) en zijn secretaris Nico (Koopman) mochten zich bekend maken tijdens het Prinsenbal van CV de Spekscheeters. Een avond waarbij veel carnavalsvierders met een dubbel gevoel aanwezig waren in residentie Het Bolscher. Aan de ene kant de opwinding en speculaties rondom de nieuwe hoogheid. Aan de andere kant het verdriet rondom het overlijden van oud-sleutelprins Jan Nijhuis. Voorzitter Arjan Blankenvoort stond bij aanvang van de avond stil bij het overlijden van "Jan van Naffelhendrik". Een begrip in de carnavalswereld in Vasse en de gemeente Tubbergen. De familie Nijhuis wilde dat de opkomst doorgang zou vinden en in overleg met de vereniging werd besloten om de prinsenopkomst door te laten gaan. Na een moment van respect voor Jan was het dan tijd voor de onthulling van de 47e Prins van de Spekscheeters.


Dit keer zat de hoogheid niet verstopt in de "Spekkist", maar was hij één van de gemaskerde figuren van de Netflix-hit La Casa de Papel, die de Spekkist spectaculair en mysterieus de zaal van Het Bolscher binnen rolden.


Terug naar juni 2021, secretaris Nico gaf toen op de Galgenberg het ja-woord aan zijn kameraad Robin. En vanaf toen begonnen de voorbereidingen, niet wetende dat corona roet in het eten zou gooien voor het carnavalsseizoen 2022.
Prins Robin is ZZP’er en heeft een eigen klus- en montagebedrijf. De voorbereidingen op het prinsenbal van 2022 verliepen niet geheel vlekkeloos. Vandaar de 1e cryptische omschrijving "constructiefout!".
Na de teleurstelling van het niet doorgaan van carnaval 2022 werd er door Robin en Nico, samen met hun partners Mathilde en Stanny begonnen aan de voorbereidingen op het carnavalsjaar 2023. De proclamatie werd herschreven en zat boordevol humor met toespelingen op ondernemers uit Vasse en vrienden uit de buurt. Maar er zat ook een serieuze boodschap in, waarbij de boeren een hart onder de riem werd gestoken. Ook werd er een creatieve oplossing bedacht voor de kerk. Robin en Nico zitten beide in het bestuur van de ijsbaan en zien een overdekte ijsbaan in de kerk wel zitten. Als ijsmeester doet Robin na een dag ijspret de lampen uit van ijsbaan "de kleene moat". De cryptische omschrijving "hij doet het licht uit" verwees hier naar.
Na 2 jaar van geheimhouding kunnen Prins Robin en secretaris Nico zich eindelijk opmaken voor een spetterend carnavalsseizoen, alles gedachtig hun spreuk:

"Ne’n goei’n Spekscheeter, vröst nig op ’n emmer!"


ROB_8276-met-rode-rand.jpg#asset:20612


Terug

Agenda

Twitter

Mis het niet

  1. vrijdag 17-02-2023 - 21:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS