Schoolcarnaval

Vasse - vrijdag 9 februari jongstleden stond de gehele Mariaschool, ofwel de Spekscheetersschool, in Vasse in het teken van het carnavalsgedruis! Onder aanvoering van schoolprins Loet en schoolprinses Juliët werd een grandioos feest gevierd.  

‘s Morgens werden alle kinderen uit hun klassen gehaald door de prins en prinses, die alle kinderen en hun leerkrachten middels een lange polonaise verzamelden in de gymzaal naast de school. Voor de pauze werden door alle kinderen mooie playback- en dansacts ten tonele gebracht. Dat hier veel tijd in is gestoken, was duidelijk te zien aan de professionaliteit van alle acts. Na een korte pauze werd dit jaar weer het grote ‘kiesspel’ gespeeld; middels vaak hilarische spelletjes moesten de kinderen een keuze maken tussen de prins en zijn sik, of tussen twee leerkrachten. Uiteindelijk bleven een klein groepje kinderen als winnaar over en zij werden beloond met een leuke attentie. Na een gezamenlijke lunch van kinderen, leerkrachten en leden van de carnavalsvereniging, werd het feestprogramma ‘s middags voortgezet onder een fantastische muzikale begeleiding van Tiedt Zat. 

De acts van de midden- en bovenbouwgroepen werden weer voorgedragen, waarbij het dit keer ging om de uiteindelijke ‘spekscheetersschijf’ (de schoolmedaille), die jaarlijks aan één groep wordt uitgereikt. Dit jaar was de prijs voor het beste optreden voor groep 6-7, die enthousiast het nummer “de tent gaat als een jojo” vertoonden. Alle optredens werden ‘s middags bekeken door Prins Frank  en Sik Peter, die met een groot deel van hun Raad van Elf nagenoeg de gehele dag aanwezig waren. De aanwezigheid van prinsenraad én dweilorkest werd erg gewaardeerd door de kinderen én door de leerkrachten.

Terug

Agenda

Mis het niet

  1. dinsdag 13-02-2024 - 13:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS