Schoolcarnaval

Vasse - Vrijdag 14 februari jongstleden stond de gehele Mariaschool (ofwel de Spekscheetersschool) in Vasse in het teken van het carnavalsgedruis! Onder aanvoering van Schoolprins Kiano en Schoolprinses Wieke werd een grandioos feest gevierd.

's Morgens werden alle kinderen uit hun klassen gehaald door de Schoolprins en -prinses, die alle kinderen en hun leerkrachten in de vorm van een lange polonaise verzamelden in ‘t Eschhoes. Hier waren Prins Richard III en Sik Stephan samen met hun hofdames Regina en Renate ook aanwezig, samen met een groot aantal leden van de Raad van Elf.

Voor de pauze werden door alle kinderen mooie playback- en dansacts ten tonele gebracht. Dat hier veel tijd in is gestoken, was duidelijk te zien aan de professionaliteit van alle acts. Na een kort overleg tussen Prins Richard en zijn Sik Stephan kon de 'Spekscheetersschijf' worden uitgereikt. De Spekscheetersschijf is de schoolmedaille, die jaarlijks aan één groep wordt uitgereikt. Dit jaar was de prijs voor het beste optreden voor groep 6-7, die enthousiast het nummer 'Confetti in m'n sokken' vertoonde.

Na een korte pauze werd dit jaar weer het ‘Grote Kiesspel’ gespeeld; middels vaak hilarische spelletjes moesten de kinderen een keuze maken tussen bijvoorbeeld de Prins en zijn Sik, tussen de beide hofdames of tussen Schoolprins Kiano en Schoolprinses Wieke. Uiteindelijk bleef een klein groepje kinderen als winnaar over en zij werden beloond met een leuke attentie.

Vervolgens werd het feestprogramma nog even voortgezet onder muzikale begeleiding van dameskapel Tiedt Zat. Een flink aantal feestmelodieën werd door hen gespeeld en het laatste nummer was in de vorm van een grote polonaise tevens de knallende afsluiting van het carnavalsfeest op de Mariaschool. De leerkrachten én de kinderen willen Prins Richard, Sik Stephan, de Raad van Elf en Tiedt Zat enorm bedanken voor hun aanwezigheid deze morgen!

DSC_3858a.jpg#asset:16747

DSC_3864a.jpg#asset:16748

AEB73797-AA53-4DB9-8FA9-DDE412B6922B.jpeg#asset:16830:albumFotoTerug
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS