Sleutelprins Ronny I en Sik Clemens treden af bij CV de Spekscheeters

Afgelopen zaterdag 16 november j.l. vond bij Café Bolscher in Vasse de jaarlijkse Elfde van de Elfde van Carnavalsvereniging de Spekscheeters plaats. Op een ludieke wijze werd afscheid genomen van Sleutelprins Ronny I en Sik Clemens, Schoolprins Niek en Schoolprinses Eefke. En natuurlijk stond deze avond niet alleen in het teken van afscheid: er werden ook een aantal nieuwe leden van de Raad van 11 en een nieuw bestuurslid geïnstalleerd!

Afscheid Schoolprins Niek en Schoolprinses Eefke
Na een mooi woord van welkom van voorzitter Walter Kemna en muzikale tonen van hofkapel de Spekhest’n was het tijd om afscheid te nemen van Schoolprins Niek Rikhof en Schoolprinses Eefke Scholten Linde. ‘Het mooiste van dit jaar was op het podium met de gala en op de prinsenwagen tijdens de optocht’, aldus het duo. Als aandenken van dit mooie carnavalsjaar kregen ze een pot snoep, ingelijste foto en een beeldje. Daarna werden ze weer in hun gewone kleding door Prins Ronny I en Sik Clemens de zaal uitgedragen.

Hoepel Op
Voordat Prins Ronny I en Sik Clemens konden worden opgenomen in het bestand van de Spekgarde, nam de voorzitter eerst nog afscheid van een aantal personen. Ten eerste secretaresse Maureen aan de Stegge, zij is bestuurslid geweest vanaf 2011 en heeft de taken van secretaresse op zich genomen vanaf 2015. Maureen was iemand van de details en puntjes op de i en altijd 100% inzet en betrokkenheid, waarvoor de vereniging haar ontzettend dankbaar is. Merle Lansink gaat vanaf dit jaar zitting nemen in het bestuur. Merle is zeker geen onbekende bij de Spekscheeters, dus dat komt vast goed!

Rendolf Rikmanspoel nam na 14 jaar afscheid van de Raad van 11, maar zijn plaats werd opgevuld door maar liefst vier nieuwe leden: Marco Veenhuis, Rick Lammerink, Gijs Oude Luttikhuis en Arjan Blankenvoort gaan de Raad van 11 vanaf dit jaar versterken!

Daarnaast nam hofkapel de Spekhest’n ook afscheid van een aantal leden: Miriam Kempers, Mark Rikhof, Roy aan de Stegge, Mart Oude Luttikhuis en Marieke Wiegink. Dit vijftal heeft zich jaren ingezet voor de Spekhest’n en daar is nu een einde aan gekomen. Gelukkig wordt de hofkapel versterkt door twee nieuwelingen: Hanneke Scholten Linde en Lisa Hesselink.

Iedereen die onze carnavalsvereniging heeft verlaten, kreeg een Hoepel Op-pakketje van Kaasboerderij het Hoepel met allerlei lekkernijen erin.


Aftreden van Sleutelprins Ronny I en Sik Clemens
Na een muzikaal intermezzo van de Spekhest’n was het tijd voor het hoogtepunt van de avond. Sleutelprins Ronny I, Sik Clemens en hun hofdames Ellen en Mirjam werd gevraagd om naar voren te komen. Voordat de hoogheden uit hun functie ontheven konden worden, moesten ze eerst de residentiesleutel inleveren bij residentiehouders Laurens, Ceciel en Dick. De portretfoto van Prins Ronny I werd opgehangen bij de fotomuur van alle oud-hoogheden van de Spekscheeters.


Prins Ronny I en Sik Clemens zijn al eens eerder opgenomen in de Spekgarde: 22 jaar geleden waren de rollen omgedraaid; Ronny was toen sik en Clemens was prins. Toch moest er ook dit jaar eerst een reglement worden besproken om weer opnieuw te mogen worden opgenomen in de Spekgarde. Na het officiële gedeelte werden Prins Ronny I en Sik Clemens voor Vorst Rob ontdaan van hun kledij en konden ze weer in hun ‘normale’ kleding rond.

Prinsenbal
Op zaterdag 4 januari 2020 vindt bij Café Bolscher het Prinsenbal plaats met natuurlijk de hamvraag: wie worden de nieuwe hoogheden van Carnavalsvereniging de Spekscheeters?

Vanaf begin december kan er weer worden geraden wie de nieuwe hoogheid zal worden. Hiervoor liggen bij verschillende horeca papiertjes klaar om te kunnen raden. Misschien win jij dan wel het halve varken, aangeboden door Slagerij Wim in Tubbergen!

Terug

Agenda

  1. zaterdag 29-01-2022

    Jubileumfeest Dubbelkiekers 22 jaar - gehele vereniging

  2. zaterdag 29-01-2022

    Jubileumfeest Hènige Slepvèènt 22 jaar - onder voorbeh.

  3. zondag 30-01-2022

    Dansmariekefestival te Fleringen

Twitter

Mis het niet

  1. zaterdag 13-11-2021 - 20:30 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS