Spekscheeters laten met nieuwe steken geen steekje vallen

Vasse– De jubilerende feestneuzen van carnavalsvereniging De Spekscheeters uit Vasse zijn met hun nieuwe carnavalssteken helemaal klaar voor het komende carnavalsseizoen. Zowel de steken van de oud-secretarissen als die van de leden van de Raad van Elf zijn allemaal vervangen door nieuwe. 

Marc Rijsman, de initiator achter de nieuwe steken, zit nu zelf twee jaar bij de Spekgarde. Na zijn regeerperiode in 2017 samen met Prins Gerald Busscher, sloot hij zich aan bij de garde. Deze club van oud-hoogheden is een hechte club met meer dan 50 leden en een eigen bestuur. Onder het motto “niks moet, alles mag” mag je als lid zelf weten of je deelneemt aan de verschillende evenementen. Maar dat de animo groot is, blijkt wel uit de vele activiteiten waarbij de oud-prinsen en -secretarissen aanwezig zijn. Naast de reguliere carnavalsactiviteiten, brengen ze ook elk jaar een fantastische act op de planken, verlenen ze hand- en spandiensten en hebben hun eigen buitenresidentie, rituelen en gebruiken. Maar de uitrusting van de leden verschilde nogal van elkaar. Zo hadden de oud-prinsen een bordeauxrode steek, voorzien van naam en jaartal en de oud-secretarissen een rode steek met daarop alleen maar de naam van de club. Ook paste de kleur van de steek van de secretarissen niet meer bij het giletje en strikje en al helemaal niet bij de steken van de oud-prinsen, volgens Marc Rijsman. Dit kon volgens hem veel beter en mooier, zodat er meer eenheid ontstaat binnen de vereniging. Nadat hij zijn ideeën kenbaar had gemaakt, werd dit initiatief door de vereniging positief ontvangen.

Bij het kijken naar de verschillende mogelijkheden ontstond ook het idee om de steken van de leden van de Raad van Elf te vernieuwen. De oude steken waren versleten en nodig aan vervanging toe en met het bijzondere carnavalsjaar voor de deur, namelijk het sleutel- en jubileumjaar, was dit een mooie gelegenheid om dit op te pakken. Voor de steken van de oud-secretarissen van de prinsengarde is gekozen voor een bordeauxrode steek die past bij de overige steken en de kledij van de prinsengarde. De steek is voorzien van het welbekende Spekscheeterslogo, de gaffel, de naam en het jaartal, maar onderscheidt zich ook door iets minder versiering, zodat de steek van de oud-prinsen toch het pronkstuk blijft. De steken van de Raad van Elf hebben de felrode kleur behouden. De vorm is hetzelfde gebleven, de uitstraling is luxer en de kwaliteit beter. Toen het financiële plaatje om de hoek kwam kijken, verleenden horecaondernemers Martin Bels van de gelijknamige Watermolen en Ceciel en Laurens Bolscher van Café – Restaurant Bolscher gelijk hun medewerking. Martin nam de steken van de oud-secretarissen voor zijn rekening en Ceciel en Laurens die van de Raad van Elf. De steken werden voor het eerst gedragen tijdens het traditionele Prinsenbal op zaterdag 5 januari bij Residentie Bolscher om de Jubileum- en Sleutelprins Ronny Booijink en Secretaris Clemens Kempers te begroeten. 

Carnavalsvereniging De Spekscheeters uit Vasse wil Martin Bels en Ceciel en Laurens Bolscher hartelijk danken voor de financiële medewerking. 

Op de foto v.l.n.r. Laurens Bolscher, Richard Wesselink en Rob Veldhuis van de Raad van Elf, Marc Rijsman van de Spekgarde en Martin Bels

Terug

Agenda

Twitter

Mis het niet

  1. dinsdag 05-03-2019 - 14:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS