Dansmariekes


Sinds de oprichting van de vereniging maken de Dansmarietjes hiervan onderdeel uit en ze worden terecht wel eens beschouwd als het visitekaartje van onze vereniging. De benaming vindt z’n oorsprong in het Duitse Rijnland (Tanzmariechen) en hadden in die tijd duidelijk verwantschap met de Marketentsters. Dartele meiden, die soldaten voorzagen van voedsel en drank. Ze kleedden zich in frivole pakjes, om hun koopwaar aan te bieden.
Veel carnavalsverenigingen hebben zich hierdoor laten inspireren, waarbij het niet ontkend kan worden, dat het Carnaval met zijn Dansmarietjes, een oogstrelend element heeft toegevoegd aan het feest der zotten. 

Elk jaar worden de optredens professioneler en iedereen kan genieten van hun schitterende acts. Tijdens het carnavalsweekend zijn de Dansmarietjes de vaste begeleiding van de Prins, Secretaris en de Raad van Elf. 

De groep Dansmarietjes bestaat tegenwoordig uit: 
Emma Mensink, Laurie Rikhof, Suze Weersink, Fiep Oude Luttikhuis, Floor Kooy en Isa Dijkers en ze staan onder begeleiding van: Sabine Olde Olthof, Linda Kempers en Lianne Lansink.

Terug

Agenda

  1. zaterdag 20-01-2018 - 11:11 uur

    Sleuteloverhandiging De AlbergeBokke in het Gemeentehuis

  2. woensdag 24-01-2018 - 13:00 uur

    Bekendmaking Schoolprins en Schoolprinses 2018 bij Mariaschool

  3. donderdag 25-01-2018 - 19:30 uur

    Gala in zaal ‘t Eschhoes

Twitter

Mis het niet

  1. zondag 14-01-2018 - 11:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS