Drie dagen knallen tijdens gala’s in Vasse!

Vasse- “De nieuwe burgemeester van Tubbergen, Anko Postma, heeft zich onder bedreiging van een vuurwapen laten inlijven bij de maffia!” Dat gebeurde afgelopen vrijdag tijdens de gala-avond van de carnavalsvereniging De Spekscheeters in Vasse. Tijdens het optreden van Arjan Blankenvoort als maffiabaas ‘Don Anthony Caroni’ en met Stijn Weersink als assistent ‘huurmoordenaar’. Hilariteit alom toen de burgervader ook nog eens werd voorzien van een Italiaanse plaksnor. Het betrof een knap stukje improvisatie tijdens één van de drie strak geregisseerde gala-avonden in de parel van Twente.

Naast gala-artiest is Arjan Blankenvoort sinds een aantal jaren ook de voorzitter van de carnavalsvereniging ‘De Spekscheeters’. Hij blikt terug op de afgelopen gala-dagen in het, tot een prachtige versierde theaterzaal, omgebouwde Eschhoes. “We staan, met uitzondering van de Oud-Prinsen, met een vrij jonge galagroep op het podium. Daarbij leggen we de lat best hoog voor onszelf. Iedere artiest heeft maximaal gepresteerd door een mooie buut of show neer te zetten. Ik vond ook de diversiteit van de optredens zeer geslaagd.” zegt Blankenvoort, niet zonder enige trots. Dat vertaalde zich ook in de positieve en enthousiaste reacties van het publiek afgelopen weekend.

Young-Ones versus Opa’s

De ‘Young-Ones’ had als thema ‘goede voornemens’ gekozen voor hun show. Door hun perfecte gevoel voor timing en het synchroon uitvoeren van tekst en bewegingen was het wederom een geslaagde performance.

Daarna trad een groep van dertien ‘Opa’s voor het eerst samen op. Als kwinkslag naar het jarenlange succes van de ‘Young Ones’ maakten zij hierop een parodie. Deze ‘opa’s’ waren de mannen van ACC (Anti-Carnavals-Club) die, nu ze ouder en hopelijk verstandiger zijn, op deze manier hun excuses maakten voor hun jonge jaren en afsloten met het lied: ‘sorry voor de overlast’.

Terug in de tijd

Prins Jochem I en zijn secretaris Gijs van de Spekscheeters verschillen een paar weken in leeftijd. Als buurjongens zijn ze hun hele leven al bevriend. Die eerst paar maanden van hun gezamenlijk leven werd door Rob Grootelaar en Thijs Bebseler op humoristische wijze en zonder gesproken tekst uitgebeeld. Omdat het 22 jaar geleden was dat de vaders van Prins Jochem en Sik Gijs de hoogheden van de Spekscheeters waren ging de prinsengarde met hun act terug in de tijd. Alle prinsenduo’s die vanaf oud-prins Johan II en Sik Leo hebben geregeerd werden met een passend liedje op de bühne besproken.

Monique Veldscholten was in optima forma als ‘Izzy van Gisteren’ en stak een hilarische buut af over haar zoektocht naar nieuw werk. Tijdens ‘Roddelpraat Vasse’ kwam de dorpspolitiek aan bod. Jesse Kempers en Stef Bos brachten een mooie compilatie van anekdotes over dorpsbewoners, het nieuws en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar voor het voetlicht. De showoptredens van de Hofkapel ‘De Spekhesten’, de dansmariekes en het fraaie Hofkoor maakte de gala-avond, net als de presentatie door spreekstalmeester Clemens Kempers in Vasse, zoals elk jaar, compleet!

Succes dankzij vrijwilligers

Voorzitter Blankenvoort: “Op het podium ligt de regie in handen van Rob Tijkorte en Higri Rijsman maar daarvoor en daarna zijn talloze inwoners van ons Spekscheetersdoarp betrokken bij het succes van deze geweldige avonden. Podiumbouwers, toneelassistenten, de dames van de grime, het Multi-mediateam, tekstschrijvers, Het Bolscher en vele vrijwilligers. Het team ‘Licht en Geluid’ opereerde voor het laatst onder de bezielende leiding van Marcel Pol. Hij is voornemens te emigreren en is, zowel door het publiek als van de gala-groep op een passende manier afscheid genomen. We hebben drie dagen flink geknald!”

image0-1.jpeg#asset:24039

image1.jpeg#asset:24040image2.jpeg#asset:24041


Terug

Agenda

Mis het niet

  1. dinsdag 13-02-2024 - 13:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS