Genieten tijdens de optocht in Vasse!

Op zaterdag 10 februari jl. kon het dan weer van start gaan: de carnavalsoptocht van Vasse! Het is bijna met zekerheid te zeggen dat er meer deelnemers dan toeschouwers waren, maar ook dat zegt maar weer hoe erg carnaval leeft in een dorpje als Vasse. Waar een aantal buurtverenigingen die avond ervoor al hadden meegedaan aan de verlichte carnavalsoptocht in Tubbergen, maakte iedereen zich die dag erna gewoon weer klaar voor de volgende optocht. Een mooi begin van een prachtig weekend!

IMG_7153.jpg#asset:25440


Moeilijke klus voor de jury
Ieder jaar is het voor de jury weer een ontzettend lastige klus om de wagens, loopgroepen en een- en tweelingen te beoordelen. Dat het niveau hoog ligt, kregen de deelnemers ook daadwerkelijk te horen van de juryleden. Zelfs de familie van Prins Jochem I & Sik Gijs deden mee aan de optocht als koeien. Zij waren een heuse ‘familiekudde’. Ook konden de kameraden van de hoogheden niet ontbreken. Als giraffen en cowboys gingen zij het dorp door tijdens de optocht! Natuurlijk konden we CV Mander en CV DKW ook weer aanschouwen. Iedereen zag er prachtig uit. Ieder jaar wordt er weer met veel spanning uitgekeken naar de uitslag van de grote wagens. Dit jaar ging CV Mander er met de eerste prijs vandoor. Alle uitslagen staan onder dit artikel.


Oetscheeter
Tijdens het carnavalsweekend van Carnavalsvereniging de Spekscheeters wordt er een persoon of groep onderscheiden als blijk van waardering voor de inzet voor het dorp: de Oetscheeter. De Oetscheeter van 2024 ging naar Bennie & Paula Silder. De afgelopen jaren hebben zij altijd klaargestaan voor diverse groepjes in het dorp, zoals de tuingroep van de kerk en de midwinterhoornblazers. Daarnaast woont een familie uit Oekraïne nu al geruime tijd bij hen. Zij hebben deze Oetscheeter dan ook meer dan verdiend en willen hen via deze weg nogmaals feliciteren.

DSC_0498.jpg#asset:25439Prijsuitreiking

Grote wagens

1 CV Mander

2 CV DKW

Kleine wagens/grote loopgroepen

1 Hezingen Hooidijk

2 De Steenbrei

3 De Venfluiters

4 Amsinkhook

5 Tuindorp

Kleine loopgroepen

1 De Kloosterhof

2 De Haanstiehook

3 Familie prins Jochem I & Sik Gijs

4 De Bekzied

5 Erve Broam + neven en nichten prins Jochem I (gedeelde 5e plek)

Een en tweelingen

1 Wij hebt ‘n aap binnen

2 Bin ie a van ‘t gas of?

3 Barbie + Wij laten ons niet opjutten (gedeelde 3e plek)

4 Een opvlieger

Mooist versierde huis

Stephan & Inge Meijer

Terug

Agenda

Mis het niet

  1. dinsdag 13-02-2024 - 13:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS