In memoriam Jan Nijhuis

Beste mensen,

Afgelopen woensdag werden we opgeschrikt door het trieste bericht dat Jan Nijhuis (Nejhoes Jan) uit Mander plotseling is overleden. Na de inktzwarte periode in de maand december vanwege de droevige omstandigheden in Mander werden we wederom geconfronteerd met een sterfgeval.

Jan Nijhuis, beter bekend als Naffel Jan of Jan van Naffel Hendrik, was een zeer markant en kleurrijk figuur binnen onze vereniging. Met name zijn optredens tijdens de vele gala’s in de zaal van Tante Sien en later ’t Eschhoes zullen we nooit vergeten.

Met zijn onvervalste Manderse uitspraken en dialect wist hij bij elk optreden de zaal helemaal plat krijgen. Vanaf de 1e gala in 1979 stond hij altijd als laatste artiest op het programma. Verhalen over “Oons jong hef ne brommer” en “Golfplaat BV” zullen velen zich nog goed herinneren. Menig bezoeker van het gala verliet, lang na afloop van het gala, met buikpijn en tranen in de ogen van het lachen de zaal.

Op de gemeentelijke gala’s was Jan namens De Spekscheeters tientallen jarenlang de vaste buutreedner. Als uitsmijter van die avonden was hij vooral gevreesd bij het College van Burgemeester en Wethouders om zijn haarscherpe visie op de lokale politiek, waarbij het college het vaak zwaar te verduren kreeg. Menig raadslid zat met klamme handjes en rode oortjes aan tafel en waren opgelucht als ze voor een jaar gespaard werden.

Jan was vanaf de oprichting betrokken bij onze vereniging. Als eerst werd hij lid van de Raad van Elf. Tijdens deze periode was hij zelfs 3x Secretaris van de Prins en in 2011 volgde het ultieme hoogtepunt van zijn carnavalsperiode: Hij werd Sleutelprins van de gemeente Tubbergen en zoon John werd zijn Secretaris. Dat hij het niet zo zag zitten met de gemeentelijke politiek bleek wel uit zijn spreuk: “Met ’n slöttel in de haand, brengt wij ze in Tubbig nog heel wat an ’t verstaand”. Na zijn regeerperiode als Prins zat zijn lidmaatschap van de Raad van Elf erop en werd hij lid van De Spekgarde. Hier mochten we van dichtbij nog lang zijn smakelijke verhalen en anekdotes genieten.

Jan Nijhuis, we willen je bedanken voor de prachtige tijden en onvergetelijke momenten die we met jou beleefd hebben. Je was een geweldig persoon voor de gehele Vasserse, Manderse en Hezinger gemeenschap, maar met name voor onze vereniging. Wij zullen je ontzettend missen en we wensen Agnes, kinderen en familie veel sterkte toe in deze dagen van verdriet en voor de tijd die komen gaat.

Beste mensen, waar Jan was, was altijd wat te doen, Jan was niet per se van de stiltes. Jan heeft door de jaren heen vele applauzen mogen ontvangen als buutreedner. Graag zou ik jullie nog één keer willen vragen voor een oorverdovend applaus voor dit geweldige mens en op en top Spekscheeter!


Jan-Nijhuis.png#asset:20895


Terug

Agenda

Mis het niet

  1. dinsdag 13-02-2024 - 13:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS