In memoriam Gerard Kuis

Op 20 mei jl. is oud-prins Gerard II (Kuis) overleden.

Samen met zijn gezin kwam de geboren Groninger in 1975 naar Vasse. Zij werden de 1e bewoners van de Kloosterhof. Hij raakte al snel ingeburgerd en in 1980 werd hij gevraagd om de 6e Prins te worden van onze vereniging.

Zijn beroep was tuinman en onder het motto “Loa’w de bleumkes nathool’n” voerde hij, samen met z’n secretaris Jan Nijhuis, het Vasserse carnaval aan.

In die jaren stond het carnaval in Vasse nog in de kinderschoenen. Maar het plezier spatte er toen ook net zo van af. Er waren gala-avonden, een optocht en er werden bezoeken gebracht aan zieken, ouderen en ook aan de kleuter- en basisschool. Dweilorkest “De Spekhest’n” bestond nog niet en ook van het “Spekscheetersspeklappenrosenmontagmorgenundnachmittagspektakel” had nog niemand ooit gehoord.

Gerard is ook na zijn regeerperiode altijd lid gebleven van de Spekgarde. Met name tijdens de gala-avonden maakte hij furore. Hilarisch zijn de optredens van hem, vooral in het jaar toen hij als een soort engel door de zaal van ’t Eschhoes zweefde. Ook tijdens de laatste act van de Spekgarde (De Geldoverval) had Gerard één van de hoofdrollen.

We hebben hem leren kennen als een sympathiek persoon die zich altijd heeft ingezet voor het dorp Vasse en in het bijzonder voor de Spekscheeters.

We wensen zijn vrouw, kinderen en verdere familie veel sterkte toe.


kuis-en-oosterik.jpg#asset:19130
1980-Prins-Gerard-II.jpg#asset:19127


Terug

Agenda

Mis het niet

  1. dinsdag 13-02-2024 - 13:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS