Dansmariekes

DSC_6091.jpg#asset:23284

Sinds de oprichting van de vereniging maken de Dansmariekes hiervan onderdeel uit en ze worden terecht wel eens beschouwd als het visitekaartje van onze vereniging. De benaming vindt z’n oorsprong in het Duitse Rijnland (Tanzmariechen) en hadden in die tijd duidelijk verwantschap met de Marketentsters. Dartele meiden, die soldaten voorzagen van voedsel en drank. Ze kleedden zich in frivole pakjes, om hun koopwaar aan te bieden.

Veel carnavalsverenigingen hebben zich hierdoor laten inspireren, waarbij het niet ontkend kan worden, dat het Carnaval met zijn Dansmariekes, een oogstrelend element heeft toegevoegd aan het feest der zotten.

Elk jaar worden de optredens professioneler en iedereen kan genieten van hun schitterende acts. Tijdens het carnavalsweekend zijn de Dansmariekes de vaste begeleiding van de Prins, Secretaris en de Raad van Elf.

De groep Dansmariekes bestaat tegenwoordig uit:
Lieve Braakhuis, Floor Meijer, Marre Haarhuis, Jeli Rijsman, Fien Bossink, Loes Droste en Wendy Hendriksen en ze staan onder begeleiding van: Elke Spit, Sabine Beukerink en Kim Oude Luttikhuis.

Terug

Agenda

Mis het niet

  1. dinsdag 13-02-2024 - 13:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS