Prins Jochem I hoogheid van CV de Spekscheeters

Het was bij Carnavalsvereniging de Spekscheeters altijd een goede gewoonte om tijdens de eerste zaterdagavond van het nieuwe kalenderjaar de nieuwe hoogheid en zijn secretaris bekend te maken. Dit jaar werd er tijdens de elfde van de elfde de nieuwe hoogheid al bekendgemaakt. Prins Jochem I en zijn secretaris Gijs, samen met hofdames Merle en Lara, gaan het komende carnavalsjaar voorop in het carnavalsgedruis in het ,,Spekscheeterslaand”.

Tijdens het drukbezochte Prinsenbal in Residentie Het Bolscher werden oud-Prins Robin Klaas en zijn secretaris Nico Koopman opgenomen in de Spekgarde. Ook was er aandacht voor het aftreden van de schoolprins- en prinses en de opkomst van de nieuwe Dansmariekes.
Aansluitend was het dan tijd voor de opkomst van de 48ste Prins van Carnavalsvereniging de Spekscheeters. In de weken voorafgaand aan het Prinsenbal werd de spanning flink opgevoerd, doordat er drie cryptische omschrijvingen door de carnavalsvereniging waren prijsgegeven. Deze omschrijvingen verwezen onder andere naar de plek waar Prins Jochem (Lansink) en zijn Sik Gijs (Oude Luttikhuis) woonachtig zijn. De vrienden wonen als ,,noabers” op het ouderlijke erf van hun ouders in Hezingen. In 2001 waren de vaders, Scholt’n Johan en Ribbert Leo al samen Prins en Sik van de Spekscheeters en dit jaar is het dus de beurt aan de jonge garde.
Prins Jochem I werd tijdens het Prinsenbal aangekondigd door zijn vader. Een heel bijzonder moment aan het einde van een korte buut, waarbij via de nieuwste technieken van Artificial Intelligence oftwel AI (In het Twents: Allebassends Intelligent) en een muzikale limerick van oud-Prins Robin het publiek de zaal langzaam maar zeker steeds meer informatie kreeg over de nieuwe hoogheid.
Onder luid gejuich van met name de leden van CVHH (Hezingen – Hooidijk) mochten uiteindelijk Jochem en Gijs zich bekend maken als het nieuwe duo.

Prins Jochem is in het dagelijks leven melkveehouder en werkzaam bij Kobra Adviseurs & Accountants en zijn rechterhand Gijs werkt als installatiemonteur voor installatiebedrijf Meijer uit Vasse. In de proclamatie gaven zij aan dat beide werkgevers een mooi plekje gaan krijgen in de optocht van de Spekscheeters. Beiden zijn van boerenafkomst en dat ze hier trots op zijn moge duidelijk zijn aangezien hun spreuk het komende carnavalsjaar zal zijn:

"Ne goei’n Spekscheeter trekt de melk nig op!"

In de proclamatie werd onder andere uitgelegd dat de politieke zwaargewichten uit Hezingen voorlopig even een toontje lager kunnen zingen, aangezien de hoogheid en zijn sik voorlopig het bestuur van Vasse en buurtschappen gaan overnemen. Zo zien zij graag een snelle ontwikkeling van het plan ,,de Tutenberg” en zijn ze blij met de jonge migranten uit het Tuindorp die zich veelal gaan nestelen op het nieuwbouwplan aan de Hooidijk, onderdeel van carnavalsvereniging Hezingen Hooidijk. Prins Jochem en secretaris Gijs zijn fanatieke leden bij piratenzender de Klapekster. De nieuwe Kneipe van deze zendamateurs zal de komende carnavalsperiode als buitenresidentie in gebruik worden genomen. Nadat de proclamatie was uitgesproken door de Hoogheid en zijn secretaris barstte er dankzij DJ Marcel Pol en DJ Nico een prachtig carnavalsfeest los.

ROB_5359.jpg#asset:23138


ROB_5475.jpg#asset:23139


Terug

Agenda

Mis het niet

  1. dinsdag 13-02-2024 - 13:00 uur

Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS
Cv De Spekscheeters Vasse - 2015
Powered by Craft CMS